Gola profili predstavljaju moderno rešenje otvaranja donjih kuhinjskih elemenata. U pitanju su metalni profili u boji po izboru koji se montiraju na korpus kuhinjskog elementa u zoni predviđenoj za otvaranje, a to je najčešće gornja, a nekad i bočna ivica fronta.
Gola profili uvučeni su iza fronta kako bi na taj način dobili dovoljno prostora za prste, odnosno za prihvat fronta prstima.
Samim tim Gola profili ne služe direktno za otvaranje već "stvaraju prostor za otvaranje".
Otvaranje se vrši direktnim povlačenjem fronta bez dodira Gola profila.
Ovaj tip otvaranja pogodan je za frontove od univera i medijapana.
Ovde možete izabrati Gola profil koji ćemo ugraditi u Vašu kuhinju:
Otvaranje kuhinja sa klasičnim ručicama koje se šrafe na kuhinjski front predstavlja klasičan način otvaranja donjih i gornjih kuhinjskih elemenata. Ručice koje koristimo austrijske su proizvodnje i dostupne su u različitim oblicima i finalnim obradama (bojama). Neke modele možemo poručiti u različitim dimenzijama kako bi bili lakše uklopljivi sa širinama kuhinjskih frontova.
Ovaj tip otvaranja pogodan je za frontove od univera i medijapana.
Ovde možete izabrati Siro ručice koje ćemo ugraditi u Vašu kuhinju:
Push Up, Push To Open, otvaranje na pritisak, otvaranje na dodir i td. predstavlja jedan isti način otvaranja donjih i gornjih kuhinjskih elemenata. U pitanju je apsolutno minimalističko rešenje.
Karakteristika ovog načina otvaranja jeste što nema spolja vidan okov (ručicu, profil...), front nije dodatno obrađen (nema žljeb, gerovanu ivicu i sl.), a može se otvoriti.
Otvaranje se vrši pomoću P2O mehanizma montiranog unutar elementa koji prilikom pritiska na krilo izbacuje isto u smeru otvaranja.
Ovaj sistem ima i dodatne opcije po želji klijenta, a to su usporavanje prilikom zatvaranja (P2O Silent) i servo otvaranje (elektro otvaranje). Osnovna verzija nema ove karakteristike već samo vrši funkciju mehaničkog izbacivanja (otvaranja) fronta.
Ovaj tip otvaranja pogodan je za frontove od univera i medijapana.
Otvaranje frontova pomoću žljeba urezanog u samo krilo nekad je predstavljalo veoma često rešenje u cilju izbegavanja ručica. Danas to nije slučaj i ovakav način otvaranja kako donjih tako i gornjih kuhinjskih elemenata se sve ređe koristi.
Za ovakav način otvaranja koristimo medijapan debljine 22mm kako bi žljeb bio dublji i samim tim otvaranje jednostavnije.
Moguć je i žljeb na frontovima debljine 19mm, ali to ne praktikujemo zbog očite manje funkcionalnosti.
Otvaranje se vrši direktnim povlačenjem fronta, odnosno žljeba na frontu.
Ovaj tip otvaranja pogodan je samo za frontove od medijapana.
Ovo rešenje otvaranja kuhinjskih krila donjih elemenata slično je otvaranju pomoću Gola profila, sa tom razlikom što je dubina zone prihvata fronta manja i umesto metalnih profila montira se univer ili medijapanska lajsna visine 6cm.
Za samo otvaranje služi gerovana gornja ivica fronta. Ivica fronta gerovana je pod 45 stepeni.
Drvena lajsna je fiksna, ukopana je u kuhinjski korpus i može biti u boji, odnosno dezenu po želji.
Otvaranje se vrši direktnim povlačenjem fronta, odnosno gerovane ivice fronta.
Ovaj tip otvaranja pogodan je samo za frontove od medijapana.
Za otvaranje gornjih kuhinjskih frontova najčešće koristimo rešenje sa gerovanim krilima. U ovom slučaju geruje se donja unutrašnja ivica gornjeg kuhinjskog krila. Ger je pod 45 stepeni.
Ovo omogućuje otvaranje krila bez ručica, a da pri tom frontalno gledano krilo ne prelazi dimenzije elementa (nije spušteno u odnosu na visinu elementa).
Ovaj princip otvaranja gornjih elemenata najčešće kombinujemo sa sledećim načinima otvaranja donjih elemenata: