Naša profesionalna izrada kuhinja podrazumeva zaokružen proces od 3D projektovanja u salonu, preko izrade u radionici do montaže u Vašem stanu.
U tom procesu koristimo najkvalitetnije materijale i okove kao i najbolje alate. Na taj način kao klijent dobijate unapred definisanu, kvalitetno napravljenu i precizno montiranu kuhinju u dogovorenom roku.
Tri glavne osobenosti koje karakterišu našu izradu kuhinje po meri su:
Vi kao klijent morate videti svaki detalj na kuhinji. U suprotnom da li ste sigurni šta poručujete?
Insistirajte da Vam se pre ugovora obezbediti kompjuterski 3D model kuhinje.
Korpus je unutrašnjost elementa, kutija elementa, sve ono šta nije vidno spolja. Najčešće se koristi beli univer kao materijal za korpus, ali pitanje je koji beli univer. Boja mu nije problem već gustina. Ako ste laik verovatno nećete primetiti odmah, ali posle u eksploataciji videćete razliku. Uvek insistirajte da korpus bude urađen od univera veće gustine.
Šta se dešava sa lošim verzijama belog univera:
Za izradu korpusa treba koristiti kvalitetan univer, npr. EGGER. Kantovi korpusa moraju biti kantovani ABS trakom. Više informacija o kvalitetnom korpusu od univera u našem procesu izrade možete saznati OVDE.
Svi okovi jesu od metala i svi okovi izgledaju slično, ali ipak razlike su ogromne.
Okov ne prihvatajte na slepo. Neke velike firme su samo brend za distribuciju bez fabrike, imaju zvučan naziv, možda i natpis "Nemački kvalitet", imaju uvozika u Beogradu, ali to ne znači da je to dobar okov. Drugi deo okova koji se prodaje je turski okov, nije toliko loš, ali ne može se uporediti sa okovima u vrhu. Tek treći deo od ukupne ponude okova je dobar okov.
Uvek insistirajte da vidite klizač, fioku, šarku ili neki drugi okov koji Vam neko preporučuje. Isprobajte, vidite kako funkcioniše, a zatim odlučite. Kod okova uvek možete da pogrešite, ako niste upućeni.
Na šta treba obratiti pažnju kada gledate izložene okove:
Okov je nešto šta kuhinji daje izdržljivost. Tu insistirajte na kvalitetu, a ako želite napraviti dobar izbor postoji svega par proizvođača okova koji se mogu smatrati kvalitetnim, ali mi iz svog iskustva Hettich stavljamo na prvo mesto. Najbolji svetski proizvođači kuhinja koriste upravo ove okove. Više informacija o kvalitetnom okovu koji mi koristimo u procesu izrade kuhinja po meri možete saznati OVDE.
Ne postoji izgovor zašto između kuhinjskog elementa i zida postoji zazor, šupljina, luft. Takođe, ne postoji izgovor za zazore između gornjeg elementa i plafona. Svi ti zazori mogu se lako opšiti maskama. Svaka maska uradi se malo šira od očekivanog zazora pa se na licu mesta, na terenu, prilikom montaže iseče PO KRIVINI ZIDA ILI PLAFONA. Posle toga, na kraju montaže kuhinje po meri sastav maske i zida se zaliva akrilnim silikonom uz korišćenje krep trake.
Insistirajte da se zazori ne vide. Insistirajte na maskama.
Pronađite fotografiju neke kuhinje po meri na Googl-u ili Instagramu. Instagram je pun toga (samo da nije render). Obratite pažnju na zazore do zida, do plafona. U 90% slučajeva naići ćete na kuhinju sa zazorima i šupljinama, naročito ako je tu ugradni frižider ili kolona sa ugradnom rernom. Takođe, često se vidi zazor između gornjih elemenata i plafona. Da li Vam to izgleda ružno? Da li mislite da je to lepo montirana kuhinja? To se sve može ispuniti maskom u boji frontova.
Maska pored estetske ima ulogu i u funkcionalnosti. Ona element ili ugradni uređaj udaljava od zida ili plafona kako bi mogao nesmetano da se koristi (otvara). U suštini i najmanji zazor se može rešiti. Izuzetak su maske koje se otvaraju, one zahtevaju 1-2 mm lufta da ne bi grebale zid prilikom otvaranja.
PRIMERI SA MASKAMA: