Kvalitetna izrada po meri

Aspiratori

Elica kuhinjski aspiratori
U 90% slučajeva klijenti kod nas uz kuhinju po meri poručuju i aspirator. Kataloški možemo ponuditi veoma velik izbor kuhinjskih aspiratora marke Elica.
Elica je italijanski proizvođač aspiratora sa veoma dugom tradicijom. Radi se o najboljem svetskom proizvođaču aspiratora i u svom asortimanu ima velik broj modela međusobno različitih po snazi, obliku i dizajnu.

Prilikom izbora aspiratora morate voditi računa o njegovom radnom kapacitetu odnosno o kubikaži vazduha koju "izbaci" po jednom satu rada. Tek nakon toga treba razmotriti dizajn aspiratora. Danas se najčešće koriste potpuno ugradni aspiratori koji nisu frontalno vidni. Ovi aspiratori su potisnuli teleskopske (izvlačne) ugradne aspiratore koji su se masovno ugrađivali zadnjih godina.
A ako imate višak prostora u kuhinji onda ćete se verovatno odlučiti za neki od "ukrasnih" aspiratora (zidni, ostrvski, plafonski i sl.).
Naravno, pomoći ćemo Vam u odluci koji aspirator je najbolje rešenje za Vašu kuhinju u samom procesu projektovanja kuhinje.

Pre izbora modela aspiratora savetujemo da izračunate POTREBNU USISNU SNAGU ASPIRATORA.

U nastavku možete pročitati i objašnjenje vezano za razlike između odvođenja putem creva (cevi) i reciklaže putem filtera.
Made in Italy
Elica kuhinjski aspiratori - detalj
Aspiratori
Elica
U sklopu poručivanja kuhinje po meri kod nas možete poručiti i aspirator.
Dostupni brendovi:
- Elica

Predlažemo sledeći model:
Elica LANE/52

Ukoliko Vam naš predlog ne odgovara ovde možete izabrati aspirator za Vašu kuhinju po meri:
Aspiratori
ASPIRATORSKI ODVOD
vs
FILTER
Odvod ventilacija za aspirator - detalj
Odvod za aspirator u zidu
Za ovu verziju potreban je otvor u zidu ili plafonu koji vodi ka spoljašnjosti. Otvor ne sme biti manji od 120mm (poželjno 150mm). U ovom slučaju sav vazduh, sva para i svi mirisi koje aspirator uvuče u sebe odvode se crevom do otvora u zidu i izbacuju iz stana. Učinak aspiratora je potpun. Nije preporučljivo da otvor u zidu bude manji od otvora na aspiratoru da ne bi došlo do ometanja u protoku vazduha, međutim ovo je najčešći slučaj u zgradama u Beogradu. Tada dolazi do povećanja buke koju stvara vazduh dok prolazi kroz redukciju sa 150 na 120mm. U svakom slučaju predlažemo Vam ovo rešenje jer se na taj način oslobađate vlažnog vazduha, masnoća i mirisa.
Često prilikom montaže kuhinja po meri koristimo NABER sisteme za odvođenje vazduha. Radi se o vrhunskim PVC cevima sa originalnim kolenima koja u sebi imaju krilca za smanjenje buke koju stvara vazduh. Pored okruglih možemo montirati i pravougaone NABER cevi istog kapaciteta kao i okrugle.
Aspirator sa filterom - detalj
Ugljeni filteri
Ukoliko nemate mogućnost bušenja otvora u zidu ili plafonu onda je jedino rešenje ugradnja filtera od aktivnog uglja. Većina aspiratora ima svoje originalne filtere koji se kupuju posebno, odnosno jedan isti aspirator ima mogućnost rada sa i bez filtera.
Važno je znati da filter od aktivnog uglja ne uklanja sve. On uklanja dobar deo mirisa, ali gotovo sva vlaga ostaje u prostoriji. Aspirator uvuče vazduh kroz filtere koji upiju mirise i zatim taj vazduh vraća u kuhinju najčešće kroz otvor u gornjoj ploči elementa (u međuprostoru je cev da se vlaga ne nagomilava unutar elementa). Neko će reći da ovo nije dobro. Naravno, bolja je opcija sa otvorom u zidu, ali pošto je cilj otkloniti bar deo mirisa ili bar sprečiti vlagu i masnoću da se lepi ispod elemenata onda je ovo DOBRO REŠENJE. Uz ovo je idealno imati manji prozor sa otvaranjem na kip kako bi i vlaga mogla negde da ode.
Takođe pogledajte:
Sudopere
Specijalizovani za kuhinje i plakare.
A uz to, poštujemo dogovorene rokove.
Telefon, Viber, WhatsApp,
e-mail
Radno vreme

Ponedeljak - petak, 9.00 - 17.00 h
mogućnost za sastanak i posle 17.00 h

Subota,  9.00 - 15.00 h

OBAVEZNO ZAKAZIVANJE
Adresa
(kako do nas)
Sva prava zadržana
NOVE © 2023

Sajt prvi put objavljen 2009.god.
Podelite ovu stranicu sa svojim prijateljima
Facebook share button
Twitter share button
Pinterest share button
Google+ share button
Viber share button
WhatsApp share button