Za one koji žele kvalitet

Cene kuhinja po meri

KOLIKO KOŠTA kvalitetna kuhinja?
Cena kvalitetne kuhinje zavisi od
3
faktora:
od idejnog rešenja, materijala, i načina otvaranja.
Cena kuhinje može biti izračunata tek posle izrade idejnog 3D rešenja, izbora materijala i definisanja načina otvaranja.
Svaki detalj na idejnom rešenju, svaka promena materijala na bilo kojem delu kuhinje kao i svaka izmena načina otvaranja frontova SMANJUJE ILI POVEĆAVA CENU.

Česta zabluda vezana za cenu jeste da dve kuhinje iste veličine moraju imati slične cene.
U praksi, dve kuhinje sličnih dimenzija najčešće imaju različite cene. Razlika je nekad veća, a nekad manja. Ta razlika zavisi od "zbijenosti" elemenata, odnosno, ako se na istom prostoru nalazi više užih elemenata cena će biti znatno veća od verzije slične kuhinje sa širim elementima jer je utrošak materijala i okova dosta veći. Dalje, ako u verziju sa širim elementima ubacimo mehanizme koji su komplikovaniji onda ta verzija ponekad košta daleko više u odnosu na verziju sa užim, a jednostavnim elementima. To može rezultirati i duplo skupljom kuhinjom, a da pri tom oko posmatrača ne vidi bitnu vizuelnu razliku.

Na jednom dužnom metru kuhinje može se nalaziti mehanički sklop (fioke, izvlačni, tj. skladišni sistemi), a u drugoj verziji samo dva krila sa 4 šarke, a to stvara ogromne razlike u ceni gde je ova prva verzija ponekad i 5-6 puta skuplja od ove druge verzije. Ako se uzme u obzir da danas većina klijenata želi široke fioke velike nosivosti i to što više takvih fioka, onda tako nešto drastično poveća ukupnu cenu kuhinje.

Visina gornjih elemenata je još jedan od bitnih faktora. Ako uzmemo u obzir klasičnu visinu gornjih elemenata od 72cm, sve preko toga povećaće cenu kuhinje. Međutim, ako povećavanje visine prati i ubacivanje dodatnih podiznih mehanizama, pregrada i sl. cena će se još više menjati u odnosu na najčešću visinu od 72cm. Npr. ako odlučite da gornji elementi budu "do plafona", a pri povećanju visine želite da pri plafonu bude posebna zona (element) koji će se zasebno otvarati, takva verzija je bitno skuplja od običnog povećanja visine.
Sa druge strane, ako se visina gornjeg elementa smanji bez promene unutrašnjosti smanjiće se i cena, ali ako pri smanjenju visine npr. sa 72cm na 60cm umesto klasičnog otvaranja ubacimo neki komplikovaniji i interesantniji mehanizam cena će se verovatno povećati u odnosu na klasičnu verziju od 72cm.

Ovo je samo nekoliko primera na kojima se vidi koliko idejno 3D rešenje i odluka o dimenzijama i načinu otvaranja elemenata bitno menja cenu kuhinje po meri, ako se tome dodaju i različite verzije materijala jasno je koliko varijacija može imati jedna ponuda. Zbog toga insistiramo na izračunavanju preciznih cena.
Kako izračunavamo preciznu cenu kuhinje možete videti ovde, ali pre toga pogledajte koje su najčešće cene kvalitetno napravljenih kuhinja po meri:
U zavisnosti od gore navedenog
NAJČEŠĆE cene kuhinja su:
Male kuhinje
se najčešće kreću u rangu
od 1.500 do 3.000
10% slučajeva
Srednje kuhinje
se najčešće kreću u rangu
od 3.000 do 6.000
80% slučajeva
Velike kuhinje
se najčešće kreću u rangu
od 6.000 do ?.???
10% slučajeva
Šta dalje?
Precizne cene kuhinja po meri
Da li možemo izračunati preciznu cenu?
Naravno da možemo!
Preciznu cenu možemo izračunati za samo 15 min. brzo i jednostavno, a da pri tom cena bude bez skrivenih troškova.
Za razliku od konkurencije na tržištu, mi cene izračunavamo ODMAH i cena ostaje ista do završetka projekta. Kod nas nema skrivenih naknadnih troškova i nesporazuma.
Kako izračunavamo preciznu cenu?
Jednostavno, koristimo KALKULATOR KUHINJA. U ovaj program unosimo parametre koje vidimo na idejnom rešenju kuhinje, tj. na 3D crtežu. Nakon unošenja parametara jednim klikom dolazimo do precizne cene ……. i to je to. Sve to pred Vama, transparentno i jasno.
Sve šta je potrebno da uradite jeste da okvirno izmerite kuhinjski prostor, zakažete sastanak i dođete kod nas. U Vašem prisustvu uradićemo idealno 3D rešenje Vaše nove kuhinje i izračunaćemo PRECIZNU CENU KUHINJE.
Cena kuhinje zavisi od mnoštva parametara od kojih su neki gore spomenuti.
Kako kalkulator funkcioniše?
Kalkulator kuhinja
Pogledajte ovaj video
Cene kuhinja - kalkulator
Kuhinju isplaćujete tek na kraju montaže
kada budete zadovoljni.
( Avans iznosi 50% )
Mi verujemo u svoj kvalitet
Pogledajte detalje iz kalkulatora
Cena kuhinje po meri - klijent
Cena kuhinje po meri - materijal korpus
Cena kuhinje po meri - izbor korpusa
Cena kuhinje po meri - materijal frontovi
Cena kuhinje po meri - izbor frontova
Cena kuhinje po meri - maske
Cena kuhinje po meri - radne ploče
Cena kuhinje po meri - sokle
Cena kuhinje po meri - spisak donjih elemenata
Cena kuhinje po meri - sastav fiokara
Cena kuhinje po meri - korpus drugi deo donjeg elementa
Cena kuhinje po meri - frontovi donjeg elementa
Cena kuhinje po meri - maske donjeg elementa
Cena kuhinje po meri - spisak okova
Cena kuhinje po meri - spisak okova 2
Cena kuhinje po meri - spisak gornjih elemenata
Cena kuhinje po meri - korpus gornjih elemenata
Cena kuhinje po meri - frontovi gornjih elemenata
Cena kuhinje po meri - maske gornjih elemenata
Cena kuhinje po meri - okovi za gornje elemenate
Cena kuhinje po meri - okovi za gornje elemenate 2
Cena kuhinje po meri - šarke
Cena kuhinje po meri - spisak klizača i fioka
Cena kuhinje po meri - spisak led rasvete
Cena kuhinje po meri - sudopere i slavine
Cena kuhinje po meri - spisak ručica
Cena kuhinje po meri - spisak ugradne tehnike
Cena kuhinje po meri - dodatne maske
Cena kuhinje po meri - spisak dodataka
Cena kuhinje po meri - napomena
Cena kuhinje po meri - računanje
Kuhinje niske cene
Kuhinje srednje cene
Cena kuhinje
Kako smanjiti cenu kuhinje po meri
Pokušaćemo Vam u par koraka objasniti kako možete smanjiti ukupnu cenu kuhinje ukoliko smatrate da realna cena prelazi planirani budžet.  Međutim, u praksi su bitna drastična smanjenja, naročito  smanjenje gabarita kuhinje da bi se i cena značajno smanjila. U suštini to bitno zavisi od Vaše spremnosti na kompromis.
Pođimo redom...
Savet  1.
Izaberite cenovno pristupačan materijal
Od svih materijala cenovno najpristupačniji je UNIVER. Od svih univera najjeftiniji je beli univer. Međutim, belih univera ima različitih po kvalitetu i ceni. Mi ne koristimo jeftine materijale, pa tu treba naglasiti da nećemo prihvatiti raditi kuhinju sa materijalima koje ne smatramo dobrim. Ovo možda deluje čudno, ali pošto radimo samo kvalitetne kuhinje ne možemo sebi dopustiti smanjenje kvaliteta krajnjeg proizvoda. U svakom slučaju, bela unutrašnjost je uvek povoljnija, a u kombinaciji sa frontovima od front-belog univera bitno će smanjiti cenu Vaše kuhinje.
Savet  2.
Što jednostavnije to bolje
Klijenti često sami skiciraju neko svoje idejno rešenje kuhinje, na papiru ili u nekom od programa za to ….. ili im je projekat kako mnogi kažu "uradio prijatelj". To je naravno u redu ko god da je uradio idejno rešenje, ali uvek se mora voditi račun o komplikovanosti izvođenja projekta, ako je cilj što povoljnija cena. Najčešće greške su npr. preuski elementi, previše frontova, previše usitnjen sadržaj kuhinje i sl. Da bi kuhinja bila funkcionalna uvek je bolje predvideti elemente npr. širine 60-70-80-90 cm nego elemente od npr. 20-30-40-50 cm (osim kada su u pitanju žičani elementi).
Takođe, greške vezane za jednostavnost i funkcionalnost kuhinje koje posle dosta povećaju cenu često se javljaju u projektima koje klijentima uslužno odrade arhitekte (arhitektonski biro za projektovanje enterijera), a onda nam takav projekat bude prosleđen na procenu od strane klijenta. U principu, 90% takvih zahteva koje nam klijenti proslede, a odradili su ih arhitekte nepotrebno su pretrpani i pri tom sa tako olako odabranim najskupljim materijalima (tačnije furnirom) i komplikovanim principom izrade (a vreme je novac). U tim slučajevima primećujemo furnir kao pravilo, ukrasne letvice kao detalj (to je danas kao trend u stanu) koji odlično skuplja prašinu, a ne beži se ni od Corian ploča koje se predvide kao radna ploča u kuhinji. Super, sve je to odlično, ali i budžet za takvu kuhinju treba biti "odličan".
Što jednostavnije, funkcionalnije, a kvalitetno i cena će biti prihvatljivija.
Savet  3.
Fioke jesu potrebne, ali smanjite njihov broj
Fioke su često najskuplja stavka u kuhinji. Ako ste planirali više fioka jer smatrate da su one funkcionalne, a pri tom hoćete što šire ili što dublje fioke to će znatno uticati na cenu. Fioke se najbrže habaju pa po pravilu zahtevaju bolji okov, a takav okov često košta više nego sama fioka. Mi ne koristimo loše i srednje okove već samo najkvalitetnije okove. Prema tome, iako su u smislu funkcionalnosti potrebne u što većem broju, ipak smanjite broj fioka na jedan set od 3-4 fioke i  bitno ćete smanjiti cenu Vaše kuhinje.
Ovo ne znači da će kuhinja koja ima 3 fioke biti upola jeftinija od kuhinje koja ima dosta fioka, ali će kuhinja koja ima npr. 9 fioka biti bitno skuplja od kuhinje sa 3 fioke.
Savet  4.
Nemojte insistirati na kuhinji "do plafona"
Stanovi u Beogradu su najčešće mali, a kuhinjski prostor još manji. Zbog toga se pribegava ideji da se kuhinja kompletno popuni elementima do samog plafona. Tako dobijate više prostora za skladištenje, ali i kuhinju koja nije baš praktična bez hoklice. Pored toga takva kuhinja u startu sadrži više materijala, ona se i teže montira, pa prema tome njena cena je primetno veća od "iste" kuhinje u primerenoj visini. Dodatni nedostatak kuhinje "do plafona" je apsolutna nepreglednost plafona pa u slučaju curenja vode kod komšije u stanu iznad Vašeg zbog takve kuhinje troškovi saniranja su preveliki jer dok vlaga izbije van elementa i Vi reagujete kuhinjski element je već oštećen, deo plafona natopljen, a sve to na kraju iziskuje saniranje i dodatne troškove. Znamo, to se kod Vas neće desiti, ali začudili bi ste se koliko ljudi prepozna svoju kuhinju u ovom tekstu. Najidealnija visina gornjih kuhinjskih elementa je 72 cm, imaju dve police (plus dno elementa), praktični su i bitno će smanjiti cenu Vaše kuhinje.
Savet  5.
Kuhinja bez ručica? Super, ali...
U trendu su definitivno kuhinje bez ručica ili sa što manje vidnim ručicama i sl. Ove zahteve slušamo svakodnevno. Prosto to je sad u modi i to klijenti najčešće traže. Pretpostavilo bi se da izbacivanje ručica smanjuje krajnju cenu, ali to nije tako. Kada nema ručica potrebno je rešiti problem otvaranja pomoću P2O mehanizama (PushToOpen), raznih žljebova, profila i sl. Ti sistemi su skupi u nabavci, traže dosta vremena za montažu ili su komplikovani za izradu. Sa druge strane, ručice retko preleze cenu od 5-6 evra po komadu, a montaža traje 2 min. Napravite kompromis, izbegnite otvaranje bez ručica i delimično ćete smanjiti cenu Vaše kuhinje. To smanjenje cene često nije veliko jer zavisi od broja krila.
Savet  6.
Insistirajte na konačnoj ceni pre depozita
Često ćete čuti u pocesu raspitivanja i traženja majstora da se tačna cena ne može znati dok se ne kupi materijal, okov i sve potrebno za kuhinju, ili pak ono drugo da cena kuhinje iznosi "oko ??? evra" i da će se tačna cena znati na kraju kada se kuhinja montira.
Oba ova slučaja su ili LAŽ ili neznanje i strah od greške, a Vi ćete najčešće morati doplatiti "po dogovoru" razliku u ceni, a ta razlika nikad nije simbolična. 
CENA KUHINJE MOŽE SE IZRAČUNATI PRECIZNO (u jedan evro), NA PRVOM SASTANKU, NA OSNOVU CRTEŽA U ROKU OD 15-20 minuta, ako je osoba koja Vam formira ponudu STRUČNA.
Izbegnite odokativne ponude i princip "Kako ćemo? Lako ćemo!", insistirajte na tačnoj ceni i potpisivanju ugovora sa tačnom cenom i tako ćete najviše smanjiti cenu Vaše kuhinje.
Savet  7.
Nemojte rizikovati
Insistirajte da se kuhinja koju ste poručili i za koju ste ostavili depozit, potpuno isplati tek pošto je vidite montiranu i onakvu kakvu ste tražili. Izbegnite potpunu isplatu pre montaže i to će Vam se najviše isplatiti.
Takođe pogledajte:
Garancija
Specijalizovani za kuhinje i plakare.
A uz to, poštujemo dogovorene rokove.
Telefon, Viber, WhatsApp,
e-mail
Radno vreme

Ponedeljak - petak, 9.00 - 17.00 h
mogućnost za sastanak i posle 17.00 h

Subota,  9.00 - 15.00 h

OBAVEZNO ZAKAZIVANJE
Adresa
(kako do nas)
Sva prava zadržana
NOVE © 2022
Podeli
Podelite ovu stranicu sa svojim prijateljima
Facebook share button
Twitter share button
Pinterest share button
Google+ share button
Viber share button
WhatsApp share button