Kako poručiti iz inostranstva

Procedura za klijente iz inostranstva
Kako kupiti, tj. poručiti kuhinju ili plakar u Srbiji, a živite u inostranstvu, a da pri tom budete sigurni da će krajnji proizvod izgledati onako kao ste zamislili i da će biti ispoštovani svi dogovori i rokovi?
Čini se kao komplikovan postupak, ali u suštini je vrlo jednostavno. Treba samo malo strpljenja.
Velika je greška dogovor svesti samo na usmenu telefonsku komunikaciju. Zbog toga možete računati da ćemo Vam u toku dogovaranja slati veliki broj crteža, detalja, linkova za izbor materijala, fotografija uzoraka materijala, uradićemo Vam precizne crteže, uputstva za električara i vodinstalatera, realistične rendere …… bukvalno ćemo pokriti sve sitnice bitne za otklanjanje svake Vaše sumnje u procesu odlučivanja.

Možemo Vam garantovati da ćete u Vašem stanu ili kući u Beogradu ili bilo gde u Srbiji dobiti kvalitetno napravljenu kuhinju ili plakar ako postupak dogovaranja i saradnje odradimo onako kako inače već godinama radimo. Pri tom ne morate uopšte da budete prisutni ovde, a u nekim slučajevima čak i ne upoznamo klijenta posle montaže.

Uspešno smo napravili mnoge kuhinje i plakare za klijente koji trenutno žive u Australiji, Kanadi, Sjedinjenim Državama, UK, Švajcarskoj, Francuskoj...
Pošaljite zahtev
Jednostavno, putem mail-a, Viber-a ili WhatsApp-a pošaljite nam Vaš zahtev.
Šta zahtev treba da sadrži?
Zahtev u najjednostavnijem obliku trebao bi da sadrži bitne informacije vezane za "formiranje" neke opšte slike o tome šta je potrebno napraviti. Najčešće je to:
-
Tlocrt stana ili kuće sa naznačenim položajem kuhinje ili plakara. Ako nemate tlocrt, verovatno možete ručno skicirati plan prostorije i označiti okvirne mere zidova. Nije problem ako ne znate tačne mere prostora, za početak možemo koristiti okvirne mere, a ako vam ponuda bude odgovarala mi ćemo svakako izaći na teren i izmeriti prostor.
-
Bilo bi odlično ako nam možete poslati neku skicu Vaše zamisli kako želite da kuhinja bude raspoređena. Gde npr. želite fioke, gde želite  sudomašinu, a gde frižider i td. Ako niste sigurni kako da raspodelite elemente, nije problem, to ćemo Vam mi predložiti, Vi onda pošaljite samo tlocrt ili plan prostora sa dimenzijama. Slično važi i za plakare, samo je kod njih akcenat na unutrašnjem rasporedu.
-
Uz to je poželjno, a nije obavezno, navesti materijale koje želite da koristimo u izradi. Ako niste odlučili koje materijale želite, to ćemo u svakom slučaju definisati u narednim koracima.
-
Navedite rok u kojem je potrebno da kuhinja ili plakar budu završeni. Ovo je od velikog značaja jer se može desiti da smo već prebukirani u tom periodu i da Vam ne možemo izaći u susret. Ali u svakom slučaju na osnovu ovoga možemo Vam ponuditi naš najkraći mogući rok za realizaciju takvog posla.
Poslaćemo Vam naša pitanja
Kada pročitamo Vaš zahtev i pregledamo sve skice i crteže (ako ste ih dostavili) formiraćemo spisak pitanja i smernica, a uz to poslaćemo Vam linkove na kojima se možete odlučiti za neke detalje koji su bitni za formiranje cene.
Šta najčešće postavljamo kao pitanje?
Na osnovu ovoga možete zaključiti šta je možda Važno navesti u gore pomenutom zahtevu.

- Ako u zahtevu niste naveli tačne materijale koje želite da koristimo poslaćemo Vam sledeće linkove na kojima možete videti i izabrati boje, dezene, izvlačne sisteme i td.
Koji materijal i koju boju korpusa želite? Možete izabrati ovde;
Koji materijal i koju boju frontova želite? Možete izabrati ovde;
Koji materijal i koju boju radne ploče želite? Možete izabrati ovde;
Koju sudoperu želite? Možete izabrati ovde;
Koje izvlačne sisteme želite? Možete izabrati ovde.

- Ako ste naveli da želite da mi umesto Vas nabavimo svu ugradnu tehniku poslaćemo Vam link gde možete izabrati uređaje koji Vam odgovaraju cenom, oblikom i karakteristikama.
Ugradnu tehniku možete izabrati ovde.

- Često na osnovu dostavljenih crteža nije moguće proceniti pozicije vode, odvoda za aspirator i sl. pa su česta naša pitanja vezana za to.

Uglavnom posle toga, preko Viber-a ili Whats-App-a imamo intenzivnu komunikaciju sa klijentima gde putem razmene brzih pitanja i odgovora često šaljemo i veliki broj fotografisanih detalja, a naročito okova, ručica, primera otvaranja, uzoraka kvarca i sl. kako bi klijent lakše doneo odluku.
Posle toga formiramo ponudu
Na osnovu gore navedenog potrudićemo se da Vam u najkraćem vremenu formiramo ponudu.
Pre toga je moguće da ćemo Vam poslati PROCENU OČEKIVANE VREDNOSTI. Ovo neće biti ponuda Već neobavezujuća procena na osnovu dosadašnjih radova i dosadašnjeg iskustva. To najčešće predstavlja neku minimalnu vrednost ispod koje verovatno cena Vaše kuhinje ili plakara neće biti.
Ako ovo prihvatite, onda započinjemo formiranje ponude. Najčešće kompletna ponuda sadrži preliminarno idejno 3D rešenje (ako već niste dostavili gotovo idejno rešenje). Ponuda će biti apsolutno precizna i neće se menjati osim ako dođe do promene idejnog rešenja ili izbora materijala.
U većini slučajeva ponudu kompletiramo sa više rendera kako bi klijent stekao apsolutan utisak u konačan izgled kuhinje pre same izrade.
Zatim izlazimo na merenje
Po Vašem prihvatanju naše ponude dogovaramo termin za precizno merenje prostora. Merenje najčešće traje jedan do dva sata. Ako Vi niste u mogućnosti (ne živite ovde) biće potrebna kontakt osoba koja će nam otvoriti stan/kuću da bi smo mogli izvršiti merenje. U nekim slučajevima klijenti nam preko te osobe ustupaju ključ da bi smo posle mogli izvršiti montažu, ali to je stvar procene samog klijenta i ne insistiramo na tome.
Pravimo finalni projekat
Na osnovu preciznih mera prostora izrađujemo finalni 3D projekat Vaše kuhinje ili plakara. Ovaj projekat sadrži sve detalje bitne za razumevanje tehničkih detalja, dimenzija i sl.
Ovo u kombinaciji sa renderima, šiframa i fotografijama materijala, pisanim objašnjenjima i fotografijama detalja i uzoraka daje Vam kompletnu sliku o budućem proizvodu. Veoma retko se desi da neki detalj ostane nerazjašnjen crtežom, tekstom ili fotografijom.
Šaljemo Vam saglasnost i avansni račun
Kada potvrdite finalni projekat biće Vam prosljeđena SAGLASNOST na kojoj su jasno navedeni svi detalji vezani za uključene materijale, napomene i ostalo. Prosljeđujemo Vam avansnu potvrdu na kojoj je jasno označena konačna cena, visina avansa, ostatak za uplatu, a takođe i dogovoreni rok izrade. Visina avansa je standardno 50% od ukupne vrednosti kuhinje/plakara.
Počinjemo izradu
U toku izrade ostajemo u komunikaciji. U slučaju ako nam je potrebno neko razjašnjenje ili imamo neko drugo pitanje bićemo slobodni poslati Vam poruku ili mail.
I na kraju montiramo
Dogovoreni rok za montažu računamo od dana uplate avansa.
Transport se vrši najčešće dan uoči montaže ili na sam dan montaže u zavisnosti od dogovora. Svi elementi unutar kombija su maksimalno zaštićeni. Transport i unošenje u stan vrše odgovorna lica.
Nakon transporta vršimo montažu kuhinje/plakara.
Proces montaže zahteva maksimalnu preciznost samim tim i dosta vremena. U zavisnosti od komplikovanosti i veličine projekta, prostora u stanu kao i od "kućnog reda" u zgradi montaža može da traje pola dana, dan ili dva dana (u retkim slučajevima više od dva dana). Najčešće montiramo ceo dan kako bi montaža bila gotova taj dan.

Posle montaže poslaćemo Vam više fotografija kako Vaša kuhinja ili Vaš plakar izgledaju.

VAŽNO ZA NAPOMENUTI:
Za razliku od većine, mi nemamo uslov da transport i montaža slede posle uplate ostatka novca. Ostatak uplaćujete po montaži, kada Vam pošaljemo fotografije montirane kuhinje ili plakara.
Mi smo sigurni da će Vam se dopasti ono šta napravimo i montiramo.
Ostajemo na usluzi i posle montaže
Takođe pogledajte:
Ugradna tehnika
Specijalizovani za kuhinje i plakare.
A uz to, poštujemo dogovorene rokove.
Telefon, Viber, WhatsApp,
e-mail
Radno vreme

Ponedeljak - petak, 9.00 - 17.00 h
mogućnost za sastanak i posle 17.00 h

Subota,  9.00 - 15.00 h

OBAVEZNO ZAKAZIVANJE
Adresa
(kako do nas)
Sva prava zadržana
NOVE © 2023

Sajt prvi put objavljen 2009.god.
Podeli
Podelite ovu stranicu sa svojim prijateljima
Facebook Share Button
Twitter Share Button
Pinterest Share Button
Google+ Share Button
Viber Share Button
WhatsApp Share Button